Waarom Wildflower Ranch


Waarom heb je gekozen om met een andere bedrijfsnaam verder te gaan in 2019? Is een vraag die ik regelmatig krijg, vaak gevolgd door: en waarom heet je bedrijf nu Wildflower Ranch?

Dat ga ik je nu vertellen!


Allereerst, ik heb mijn bedrijf al heel lang en ik was toe aan een nieuwe, frisse start. Eeuwen geleden (of zo voelt dat in ieder geval) ben ik afgestudeerd aan de Kunst Academie in Maastricht. Heel kort door de bocht had je toen 2 opties als verse grafisch ontwerper. Of je verhuisde richting Randstad om te gaan werken voor een reclamebureau, of je begon voor jezelf. In mijn geval dat laatste dus want mijn man, toen mijn vriend, wou absoluut in Zuid Limburg blijven. Ik forward even bijna 10 jaar want in 2017 werd ik zwanger van het liefste meisje van de hele wereld en in 2018 werd ze geboren. Door mijn zwangerschapsverlof had ik wat tijd voor wat soul-searching of business-searching en wou ik al wat wijzigingen doorvoeren, maar toen mijn bevalling een zware bevalling werd zat ik langer stil dan gepland. Ook het wennen om als zelfstandige te werken én een baby erbij te hebben ging van een minder leien dakje dan verwacht. Al met al was 2018 het jaar dat ik vooral mama was en mijn bedrijf een beetje naar de achtergrond raakten, tegen mijn zin in want ik wil in beide goed zijn. Eind 2018 hadden we onze draai eindelijk gevonden en riep ik 2019 uit tot het jaar dat ik mijn bedrijf weer op de rails krijg met de nodige verfrissingen, aanpassingen, vernieuwingen etc. Al met al gaat dat nu de goede kant op, mijn studio is bijna klaar! Met deze website ben ik nog druk bezig en met de nieuwe producten en diensten (en vooral waar wil ik me op gaan richten) ook.


... een sfeer en gevoel oproepen van de natuur, vrijheid, kleur, het platteland, een beetje hippie met een vleugje simpeler leven en klein geluk.

Daarbij vond ik een nieuwe bedrijfsnaam eigenlijk heel logisch bij. Jij verandert, je bedrijf verandert, waarom zou je je bedrijfsnaam niet mee veranderen? Het heeft eerst maaaaanden door mijn hoofd gespookt want het is toch niet iets wat je zomaar doet. Je bent bang dat je niet meer gevonden word etc etc. En nog een aantal beren op de weg. Maar toch, het idee bleef..

Het idee van een nieuwe naam die een beeld moet oproepen dat perfect bij mijn werk zou passen. Want ik wil een merk neerzetten, met producten die een sfeer en gevoel oproepen van de natuur, vrijheid, kleur, het platteland, een beetje hippie met een vleugje simpeler leven en klein geluk. Ik zie een Amerikaanse ranch voor me, niet perse met koeien of paarden ofzo maar met veel natuur en met zo'n typische windmolen naast de boerderij en velden vol wilde bloemen, een barn wedding, een gelukkig en simpel gezinsleven. Eigenlijk alles wat bij mij past en/of waar ik meer van wil. En wat ik ook door mijn werk mee wil geven aan anderen.


Dus toen begon ik de zoektocht naar de naam die voor mij dit gevoel precies zou weergeven. Ook dit heeft maaaaaanden geduurt. (Ik kan gerust zeggen, heel 2018 en ik weet zeker dat een vriendin nu met haar ogen begint te rollen als ze dit leest) Het valt niet mee hoor, om de perfecte naam te vinden. :P Maar uiteindelijk dan toch gevonden, de perfecte naam (vind ik). Die voor mij precies het juiste beeld oproept en mij ook eraan herinnert dat wat ik wil bereiken en ervoor zorgt dat ik dicht bij mezelf blijf in mijn werk.


Wildflower Ranch

3 keer bekeken

Creatief vakwerk, handwerk met bliss

Adres

 

Koestraat 11

6125BD Obbicht

Nederland

 

Contact

 

rachel@wildflowerranch.nl

Tel: 06 28220058

 

Ranch Post

©2019-2020 Wildflower Ranch. 

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle