Op zoek naar een passion project


De letterers die mij inspireren hebben het er regelmatig over, over 'passion projects'. Het enthousiasme is aanstekelijk, maar wat is het nu eigenlijk? Dus ben ik gaan zoeken wat een passion project precies is. In het Nederlands moet je al niet gaan zoeken, met de zoekterm passie project kom je er niet. Daarna zocht ik dus op de Engelse versie, dit vond ik:


"Passion Projects are creative side projects. They’re connected to your deeper meaning and they have tangible outcomes. Anyone can do them. What you need most is inspiration and commitment. Past projects include learning to play the violin, writing a book, creating a trailer for a documentary, prototyping a gardening app, and doing 30 days of random acts of kindness." (van http://www.thepassion.co)


Letterers gebruiken vaak passion projects om werk te maken dat niet per se voor een klant is of product. Maar een persoonlijke serie letterings met een ontwerp dat ze nauw aan het hart gaat, meestal ook om door oefening ergens beter in te worden. Bijvoorbeeld om een serie te maken over milieubewust leven en alleen digitaal te werken als je normaal gewend bent om handwerk te maken. Twee vliegen in 1 klap zeg maar.


Aangezien mijn passion project van vorig jaar deze week 1 jaar wordt (ja ik heb het over mijn dochter :P), de studio bijnaaaa klaar is en ik weer steeds meer tijd krijg om me te focussen op Wildflower Ranch. Denk ik dat het tijd is voor een eigen passion project, in lettering dit keer. En ik heb al verschillende ideeën, eigenlijk te veel..

".. wat vind jíj dat ik zou moeten doen als passion project?"

Die ik nog voor me hou, misschien dat ik ze ooit nog met je ga delen maar ik wou je eigenlijk eerst vragen wat jíj vind dat ik zou moeten doen als passion project. Ik heb wel een voorwaarde: het moet te handletteren zijn. Dan ga ik ook verder denken en wie weet doe ik wel jouw idee als Passie Project! Mocht je zelf ook zoiets hebben van: dat lijkt me ook wel wat, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!


Zijn we Passion Project-buddies!


0 keer bekeken

Creatief vakwerk, handwerk met bliss

Adres

 

Koestraat 11

6125BD Obbicht

Nederland

 

Contact

 

rachel@wildflowerranch.nl

Tel: 06 28220058

 

Ranch Post

©2019-2020 Wildflower Ranch. 

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle