March meet the maker dl2


March Meet the Maker gaat verder en ik blijf achter raken. Was het wel zo'n slim idee om aan een challenge mee te doen waarbij je al 4 dagen te laat start, terwijl je het druk hebt met hele andere dingen en niet heb kunnen 'voorwerken'? Maakt ook helemaal niet uit, ik doe dit jaar dus meer March Meet the Maker via mijn blog, want wie A zegt.. maakt het hele alfabet af.. toch? Het is vandaag 11 maart, dus werk ik mijn MMtM bij tot #11!


Daar gaan we!

#6 Full or Part time, naast fulltime mama zijn heb ik ook fulltime mijn bedrijf, dat klinkt heel druk en dat is het ook. Zeker in een tijd waarin je je iets minder voelt (zoals nu) is het gewoon extra zwaar en moet je extra doorbikkelen. Zeker ook omdat je als fulltime creatief zelfstandig ondernemer niet zomaar opdrachten toegeworpen krijgt, mensen moeten je vinden en kennen én je werk goed vinden. En aangezien ik het afgelopen jaar veel uit de running was, door zwangerschapsverlof, een bevalling die niet goed ging waardoor ik minder snel aan het werk kon en een verbouwing waardoor ik een paar maanden geen workshops kon geven, mag ik nu extra aan de bak om er weer een succes van te maken. Het is heerlijk en leuk en het is ook extra hard werken.


#7 Less glam side, je eigen baas zijn is superrr cool natuurlijk. Maar er zijn echt ook wel downsides aan verbonden. In plaats van de deur te sluiten, naar huis te gaan en niet meer te denken aan het werk, ben je constant aan je werk aan het denken. Als jij vrij of vakantie hebt, ligt je bedrijf plat tenzij je toch je site, mail etc een beetje in de gaten houd. Ook heb je geen vaste loon of een vaste payday, maar zorg JIJ ervoor dat je iedere maand genoeg centjes hebt door soms gewoon nog harder te rennen en meer opdrachten te doen. En denk je dan van, ja maar je doet wel wat je leuk vind. Dan kan ik je vertellen dat je niet alléén doet wat je leuk vind, zoals de administratie, marketing, fotografie, je website bij houden etc. Zelfstandig ondernemer zijn is voor volhouders, bikkels en doorzetters (tenminste als je wel écht geld moet verdienen, anders is het meer een leuke hobby). Maar toch zou ik niet anders willen..


#8 Product range, is een beetje een issue bij mij. Ik doe te veel en ik wil te veel. Dus nu ben ik achter de schermen bezig te bepalen waarop ik me ga focussen en wat ik jullie meer wil laten zien. Want ik geef én workshops en cursussen, ik ontwerp kaarten op maat, maak muurletterings voor bedrijven en muurschilderingen, krijtborden, letterings, prints, eigen producten, tegels en moderne kalligrafie op kaarten en enveloppen. Ik blijf alles doen maar ga me zelf wel richten op een of twee dingen zodat voor jullie ook weer meer helder is wat ik nu precies doe.


#9 Story behind the name, sorry maar nu ga ik heeeeel lui doen en je doorsturen naar een eerdere blog die helemaal alleen daarover gaat. Hij heet Waarom Wildflower Ranch!


#10 You, ah ja. Ik ben Rachel. En ik lig een beetje overhoop, dat komt omdat ik aan mezelf aan het werken ben. Waaraan? Nou ik ben ontzettend verlegen en gesloten en dat wil ik niet meer. Ook oude balast probeer ik kwijt te raken om me compleet te kunnen geven voor mijn gezin en mijn bedrijf. Ik werk aan mijn zelfvertrouwen, maar het is meer een lastige zoektocht dan "doe mij 1 portie zelfvertrouwen." Dus gaat het langzaam. Ik ben dol op mijn gezin, mijn man en mijn dochter zijn mijn alles. En als Madison lacht dan heb ik een instant heppy gevoel. Ik hou van tekenen en letteren en de kleur oker en alle pastel- en herfstkleuren. Dus die kom je ook regelmatig in mijn werk tegen. Ik eet graag kaas en ui en zalm.. niet per se als combinatie hoor. En ik hou niet van chocolade en friet. Ik heb last van te veel gedachtes, vaak wil ik ze onthouden maar het zijn er zoveel dat dat niet lukt. Dus nu probeer ik ze op te schrijven, maar ik ben bang dat als ik ze nodig heb, ik ze dan alsnog niet meer terug kan vinden. En ja ik ben een ontzettende chaoot.


#11 Reducing waste, ja als je veel met papier werkt ben je al snel niet echt heel milieuvriendelijk bezig. Maar ik ben er wel aan het werken door steeds meer schetsen te doen op mijn Ipad. En dat scheelt toch wel in mijn oudpapier-berg hoor!


Ik hoop dat je deze blog ergens op vind slaan, het is misschien vreemd dat ik allerlei korte stukjes tekst zo loos. Ik ben benieuwd wat je van deze blog vind, vooral omdat ik probeer meer open te zijn en voor mijn gevoel heb ik dat nu GIGANTISCH gedaan, haha. Ik vertel niet graag dat ik aan mezelf werk, me niet optimaal voel en dat soort dingen, dus wees een beetje lief voor me in de comments! :P

1 keer bekeken

Creatief vakwerk, handwerk met bliss

Adres

 

Koestraat 11

6125BD Obbicht

Nederland

 

Contact

 

rachel@wildflowerranch.nl

Tel: 06 28220058

 

Ranch Post

©2019-2020 Wildflower Ranch. 

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle