March Meet the Maker


Hallo ik ben Rachel en ik ben echt een ramp! Haha, waarom? Nou dan kom ik dus een leuke challenge tegen, natuurlijk als de challenge al halverwege het eind is en dan denk ik: “Wat leuk! Oh dat moet ik onthouden voor volgend jaar!”Dat dacht ik dus precies zo met de challenge van March Meet the Maker. En nu is het dus volgend jaar, natuurlijk helemaaaal deze challenge vergeten en kom ik op hem op 3 maart toevallig tegen en dus erachter dat ik het begin van deze leuke challenge gemist heb. Ook voorwerken kan ik dus niet meer. Maar ik ga toch inspringen en een poging wagen!

Voor de mensen die nu denken, wat heb ik nu in hemelsnaam gelezen en denken dat ik een andere taal typ, een beetje achtergrondinformatie. Een challenge wordt meestal gemaakt voor Instagram en is een serie die vaak een maandlang duurt. De challenge heeft vaak een onderwerp waarover je 1 post doet per dag, die maand post je dus 1x per dag op Instagram. In het geval van March Meet the Maker, duurt de challenge de hele maand maart en in deze challenge ga ik wat dingen delen over mij en mijn werk, hence de titel meet the maker. :)


Dus ik lig 4 dagen achter en dat ga ik inhalen met deze blogpost. Een beetje foetelen moet kunnen.

#1 favourite to make

Kunnen we meteen moeilijk beginnen? Want ik vind heeel veeel dingen die ik maak leuk. Wat er op dit moment bij mij uitspringt qua absolute favorieten zijn de muurschilderingen en de handletterings die ik maak met verf, aquarel en acryl. Daarvan is mijn map die ik voor de workshops gebruik een goed voorbeeld.


This is a though one, because I love a lot of the things I do. At the moment tho, my favourite things to make are the murals I do and the handletterings I letter with actual paint, like watercolor and acrylics.

This holder I use for my workshops is a great example.


#2 how you started

Ik wist al van mini af aan dat ik iets met tekenen wou doen of in ieder geval iets creatiefs. Als kind zat ik al de hele dag te tekenen en barbies poppen en ander speelgoed interesseerden me niet echt. Het was zelfs zo erg dat ik naar huis ging als mijn speelafspraakje thuis geen stiften of potloden had (nog sorry daarvoor jongens). Op de Basisschool wist ik al dat ik naar de Havo moest om zo uiteindelijk naar de Kunst Academie te gaan. Daar heb ik Grafische Vormgeving gestudeerd en zo ben ik dus begonnen, vanaf een jaar of 5 ben ik a gal with a plan. Kinda, sorta.


I knew from the start that I had to do something in art, drawing or something other creative. As a kid I was busy all day drawing and hadn’t much interest in barbies dolls or other toys. It got even so bad that I went home whenever a playdate didn’t have anything to draw like pencils or markers (my bad, sorry you guys). In Grade School I already knew I had to do Havo (type of High School) next to go to the Academy of Arts. I studied Graphic Design there and that’s how I started, from the age of 5 I’ve been a gal with a plan. Kinda, sorta.

#3 flatlay

Taaaddaaaa! Oh! Zie ik nu net pas dat wat ik het meeste gebruik er niet op staat: mijn schetsboek.. :P


#4 tools & materials

Een beetje afgekeken van de maakster van deze challenge: @joannehawker maar ik had dus geen idee wat hiermee bedoeld werd. De tools en materialen die ik gebruik heb ik natuurlijk al gefotografeerd voor het vorige #, naja een gedeelte dan. Zij laat een nieuw speeltje zien die ze wilt gaan gebruiken voor haar werk, namelijk een Silhouette snijmachine. Laat ik nu net een Cricut hebben aangeschaft (niet net, al een tijdje terug) met hetzelfde doel. Ik heb grootse plannen met dit ding, alleen is het best studeren hoe het werkt en wat het allemaal kan en daar heb ik nu helaas geen tijd voor. Dus heb ik hem tot nu toe alleen voor Madison’s geboortekaartjes gebruikt en om slingers voor haar geboorte te maken maar zodra ik tijd heb ga ik helemaal los! Muhwhaha lol sorry dat moest even!

I copied this from the maker of this challenge: @joannehawker because I really had no idea what this meant. Because I already photographed a small part of the tools and materials that I use for the previous #. She shows a new tool that she wants to use for her work, a Silhouette cutting machine. Now it so happens that I bought a Cricut a while back with the same purpose in mind. I have great plans with this thing, but it is a hustle to study how it works, what it can do and unfortunately I do not have time for that right now. So I have only used it for Madison's birth announcements and to make garlands to decorate the windows for her birth, but as soon as I have time I will go all out! Muhwhaha lol sorry had to do that!


Sorry voor deze lange blogpost, maar ik ben nu weer bij...

Let March Meet the Maker begin!

Wie doet ook mee?

3 keer bekeken

Creatief vakwerk, handwerk met bliss

Adres

 

Koestraat 11

6125BD Obbicht

Nederland

 

Contact

 

rachel@wildflowerranch.nl

Tel: 06 28220058

 

Ranch Post

©2019-2020 Wildflower Ranch. 

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle