Hoeveel tijd kost dit project? #1


Wil jij ook creatief bezig zijn en nieuwe technieken leren? Het fijnste is om te leren aan de hand van een leuk project. Vaak zijn een paar oefeningen en experimenten aan het begin wel een beetje noodzakelijk om goed van start te kunnen gaan. Bijvoorbeeld om bij moderne kalligrafie eerst je lijnen te oefenen of ga je met aquarel aan de slag, dan is het fijn om te weten hoe de kleuren mengen en hoe je mooie kleurverloopjes kunt maken. Maar een eeuwigheid oefenen door strepen te zetten gaat al snel vervelen.


Het leukste is om met een zelf bedacht of gekozen project te leren. Natuurlijk kies je wel voor je eerste project iets wat leuk is om te doen als beginner. Zou je een project voor gevorderden kiezen dan start je meteen moeilijk met een groot project en is de kans groot dat je je project halverwege aan de kant gooit en dat jij er geen plezier in hebt.

Hou het dus voor jezelf leuk!


Om je bij je keuzes te helpen tijdens de Creative Ranch lessen, maak ik een invulvragenlijstje voor je waardoor we helder krijgen wat je graag wilt leren, wat je leuk vindt en wat je niveau is. Ik help je daarna een project vinden die bij je past!


Wat vaak onderschat wordt bij een project is hoelang je erover doet. En het is belangrijk dat je je niet zit te haasten om iets af te krijgen. Een leuk, goed project waar je plezier aan hebt en veel van leert kan bijna nooit maar een paar uur duren, want je wilt ook de kans hebben om iets te doen en uit te proberen wat je zelf nog niet kon of nog nooit gedaan hebt. Helaas moet verf nu eenmaal drogen, maar als jij je gehaast voelt om iets af te krijgen waardoor je je project maar met één laagje verf af probeert te krijgen. Zul je niet leren hoe je in lagen moet werken. Dit is een klein voorbeeldje, maar dus wel een reden waarom we bij de Creative Ranch iedere week bijna 2 uur gaan werken aan jouw project. En waarom ik je alleen een schatting zal geven van hoelang je met een project bezig zal zijn.


Creatief bezig zijn gaat om ontspanning, gezelligheid en een leuk leerproces waar je een mooi project en nieuwe skills aan overhoudt!

Om je een idee te geven hoelang je bezig bent met een project ga ik in een aantal blogjes een paar voorbeelden toelichten. In deze blogpost zal ik je het maakproces plus tijd van deze mini poster (A4) toelichten:

Ain't no mountain high enough

die ik maakte voor Madison, naar het heerlijke liedje van Marvin Gaye & Tammi Terrell waar ik #mammafeelies van krijg.


Maakproces

Omdat deze handlettering als poster bedoeld is met veel illustratie (meer dan gewoonlijk bij een lettering), is het heel belangrijk om goed van te voren je quote maar ook je illustratie te bedenken. In deze print zijn ze alle twee even belangrijk. Dit bedenken, je quote, illustratie en vorm van je illustratie+quote doe je tijdens het schetsen. En kan soms snel gevonden zijn, maar soms heb je er gewoon een aantal schetsen en uren voor nodig. Deze schetsjes zijn klein en snel en vooral om je gedachtes op papier te zetten en te kijken of het werkt. Daarna, als je tevreden bent en je weet wat het gaat worden, ga je je schets uitvergroten en centreren op je A4 aquarelpapier. Niet het makkelijkste om te doen, maar ook daar help ik met genoeg tips & trucks.

Als je schets mooi op je A4 staat is het tijd om te gaan aquarellen. In dit geval eerst de achtergrond en pas daarna je handlettering. Ik schat dat ik voor deze poster zo'n 6 tot 8 laagjes heb opgezet. De kunst bij aquarel is om je de tijd te nemen en met de lichtste lagen te beginnen om langzaam je illustratie op te bouwen, vergeet ook niet dat je aquarel in de tussentijd moet drogen.


Hieronder vind je geschatte tijden van hoelang ik er over gedaan heb, denk er wel aan dat ik dit soort dingen bijna dagelijks doe en dat het niet zo 'snel' hoeft te gaan bij jou. Creatief bezig zijn gaat om ontspanning, gezelligheid en een leuk leerproces waar je een mooi project en nieuwe skills aan overhoudt!


Schetsen & bedenken: 1 uur

Schets A4: 1 uur

Aquarel: 3-4 uur


En? Had je deze tijden verwacht? Met aan met krijg je er wel gevoel voor, hoelang iets gaat duren en gaat alles wat sneller. Sneller is vaak niet beter trouwens, probeer je geen deadlines te geven want dat haalt de fun uit je project en je hobby.


Wil jij ook creatief ontspannen en nieuwe dingen leren?

Meld je hier aan voor de Creative Ranch lessen: https://www.wildflowerranch.nl/creatieve-meetups

9 keer bekeken

Creatief vakwerk, handwerk met bliss

Adres

 

Koestraat 11

6125BD Obbicht

Nederland

 

Contact

 

rachel@wildflowerranch.nl

Tel: 06 28220058

 

Ranch Post

©2019-2020 Wildflower Ranch. 

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle